Rasprava bez medija

Podsećamo da je javna rasprava održana u Skupštini AP Vojvodine u Utorak 10.01.2017. Zbog nedovoljnog prisustva medija na javnoj raspravi o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama, Humanitarno udruženje KONOPLJA ovim video snimkom javnost informiše o većem delu javne rasprave.

Video je lošijeg kvaliteta jer je sniman telefonom iz ruke ali smo se potrudili da se svi govornici dovoljno jasno čuju.

 

Javna rasprava nije održana u skladu sa zakonom

Javna rasprava po našem mišljenju nije održana u skladu sa zakonom jer javnost nije pravovremeno i adekvatno obaveštena o održavanju iste. Javni servis Srbije ni drugi TV mediji kao ni druga javna glasila nisu obavestili građane. Daklem, građani su opet  ostali uskraćeni za informaciju o ovoj veoma važnoj temi. Podsećamo da ova se tema tiče svih gradana Srbije a pogotovo obolelih koji se leče derivatima biljke KONOPLJE. Ovaj zakon pogađa i poljoprivrednike koji se bave uzgojem KONOPLJE.

 

Konoplja ni na slici?

 

Predlog zakona koji je bio predment rasprave drakonski menja dosadašnji zakon.  Zakon nije pisan po svetskim standardima niti odražava volju većine građana Srbije. Novi predlog zakona o PKS do te mere pooštrava propise da će uzgoj KONOPLJE u Srbiji biti u potpunosti onemogućen. Bilo kakvo javno pominjanje KONOPLJE ili promocija iste biti kažnjiva.