Koren Kanabisa

 
Konoplja se kroz vekove koristila u mnoge svrhe. Korišteni su svi delovi biljke; stabljika, list, cvet, seme koji imaju veliki značaj kako u medicini tako i u industriji ali kada je reč o korenu, ljudi često ne obraćaju pažnju na njega. Koren Konoplje je prvi put spomenut pre 5000 godina u Kineskoj medicinskoj literaturi. U dokumentu se navodi da je sok od korena konoplje veoma efektivan diuretik. Stari Kineski lekari su ga koristili da bi zaustavili krvarenje kod žena nakon porođaja. Pored medicinskog značaja, drugi dokumenti govore o tome kako je koren imao značaja u proizvodnji baruta. Koren konoplje sadrži veoma visok procenat CBD-a što ga cini veoma korisnim za medicinske svrhe. Sastavljen je od lipida i šećera i sadrži nivoe jedinjenja koja imaju razna lekovita svojstva.

Nemojte bacati koren konoplje! 

Postoji mnogo načina na koje možete upotrebiti koren konoplje. Od osušenog korena može da se napravi čaj, mlevenjem korena konoplje dobija se brašno od kojeg može da se napravi melem a dužim kuvanjem dobijamo ulje. Može se konzumirati sirov ili kao dodatak sokovima i šejkovima.

Na primer, dodajte dve kafene kašičice mlevenog korena u šejk i sačekajte sat vremena da počne njegovo dejstvo.
Sami ćete uočiti promene.

Naši preci su verovali da pepeo od korena pomešan sa medom može da zaustavi opadanje kose i podstakne na njen ponovni rast.
Tako da, pre nego što sledeći put bacite koren od bilo koje
biljke, informišite se da li vam može biti od koristi.